Valimokahvila

Valimokahvila Vaniljahelmi on Valkeakosken Tarttilan kylässä, Visavuoren museon ateljeerakennuksen vanhassa pronssivalimossa kesäaikaan toimiva museokahvila. Asiakaspaikkoja viihtyisän kahvilan tiiliholvista löytyy noin 40 hengelle ja auringon lämmittäessä ulkoa löytyy pitkiä pöytiä ja penkkejä noin 25 hengelle lisää.


Valimokahvilan tuotteet ovat aina tuoreita ja paikan päällä valmistettuja tai tarkoin valittujen yhteistyökumppanien luottotuotteita. Leivonnassa käytetään ensiluokkaisia ja sesongin mukaisia raaka-aineita, kuten lähimetsän marjoja ja Visavuoren omien omenapuiden satoa. Makeiden ja suolaisten leivonnaisten lisäksi myynnissä on mm. tummapaahtoista kahvia, laaja luomuteevalikoima, Verlan luomulimonaadeja, Raikastamon luomupillimehuja, Pingviini jäätelöitä ja Anjan Luontoherkun täysruokosokerista valmistettuja makeisia. Kahvia ja teetä on tarjolla santsattavaksikin ja ainutlaatuisen miljöön idyllisessä pihapiirissä on miellyttävä istua rauhassa ja nauttia maalaistunnelmasta; rauhasta, raittiista ilmasta ja välittömästä tunnelmasta.

Yli 15 hengen museoryhmille tarjolla ennakkotilauksesta tarjoushinnalla ruokapalvelut ja leivonnaiset museovierailun yhteyteen, sekä ryhmän tarpeisiin räätälöidyt kokonaisuudet, eli esimerkiksi ruokailu ennen museokierrosta ja iltapäiväkahvit museokierroksen jälkeen.

Voit tutustua Visavuoreen, sekä valimokahvila Vaniljahelmen tiloihin etukäteen virtuaalikierroksen avulla. Kuvassa voit liikkua hiiren avulla tai antaa automatiikan hoitaa kuvan liikkeen. Seuraavaan kohteeseen siirtymiseen on neljä vaihtoehtoa. 1. Keltaisista nuolista klikkaamalla. 2. Vasemman yläkulman alasvetovalikoista. 3. Vasemmassa alakulmassa olevista kuvakkeista. 4. Oikean alakulman kartan linkeistä.
Tervetuloa kierrokselle!

Valimokahvila on todettu oivalliseksi kahvipaikaksi. Löydät Vaniljahelmen uusimman Oiva-Raportin (Eviran elintarvikehygieniaraportti) kahvilan ulko-oven vierestä ja Eviran ylläpitämiltä Oiva-internetsivuilta. Lisätiedot ja yritysten haku www.oivahymy.fi